Анди Мъри и Григор Димитров играят при 6:4 в мач от първия

...
Анди Мъри и Григор Димитров играят при 6:4 в мач от първия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Анди Мъри - Григор Димитров 6:4

Анди Мъри и Григор Димитров играят при  6:4  в мач от първия кръг на шампионата в Бризбън (Австралия).

Двамата се изправят за 13-и път един против различен, а салдото е в интерес на шотландеца, който има 8 победи. Димитров обаче завоюва безапелационно последния конфликт с 6:3, 6:4, 6:1 на US Open 2023. Преди тъкмо 10 години Григор и Мъри се срещнаха на финала в Бризбън, като тогава трикратният първенец от Шлема надви със 7:6, 6:4.

Победителят от днешната среща ще се изправи във втория кръг против Даниел Алтмайер или квалификант.

ПЪРВИ СЕТ

Жребият бе извоюван от шотландеца, който избра да сервира и с доста самообладание завоюва първото разиграване - 15-0. С превъзходен подсечен бекхенд Григор изравни - 15-15. Българинът опита да го повтори, само че този път не съумя - 30-15. Последваха две лесни точки за шотландеца, който поведе с 1:0 за по-малко от 10 минути. На своя сервис Гришо дръпна с 40-0, само че по-късно позволи непредизвикана неточност. Това обаче не му се отрази и той бързо затвори гейма - 1:1. Анди Мъри сподели постоянна игра на подаването си и небрежно поведе с 40-0. Гришо върна две точки, възползвайки се от по-слабия втори сервис на шотландеца. В последна сметка непредизвикана неточност на Димитров прати гейма в сметката на противника му - 2:1.

С добър начален удар и постоянни бекхенди Григор дръпна с 40-0, а по-късно затвори гейма на нула с великолепен минаващ удар. С отличен първи сервис Мъри си взе подаването с 40-15. Димитров се показа безапелационно на началния си удар за първите две точки, а по-късно пусна елегантна къса топка за 0-40. Последва още една точка и нов гейм на нула за него - 3:3. Началото на идващия гейм предложи положително разиграване, което в последна сметка бе извоювано от българина, който обаче пропусна по-късно да вземе нова точка. Чудесен сервис на Мъри затрудни Гришо и по-късно за шотландеца не бе проблем да запище нова точка - 30-15. Подобреният начален удар на шотландеца му обезпечи триумф в гейма с 40-15 и той още веднъж поведе - 4:3.

Новите топки, с които сервира Димитров, му донесоха трети следващ гейм на нула и равенството е реалност - 4:4. Мъри обаче сподели съмнения в идващия, а Григор с доста самообладание в разиграването стигна до 30-30. Шотландецът въпреки всичко не позволи изненада и завоюва подаването си - 5:4. Изненадващо Григор направи една непредизвикана и две двойни и противникът му стигна до два сетбола за пробив. 

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР